Food
19/5/2022

Wat maakt het broodje kip teriyaki zo lekker?

De broodjes Kip Teriyaki van Hush worden volgens Japans recept bereidt.

Wat maakt het broodje kip teriyaki zo lekker?

De broodjes Kip Teriyaki van Hush worden volgens Japans recept bereidt. Teriyaki komt namelijk uit de Japanse keuken en is samengesteld uit ‘Teri’, dat glans betekent en “Yaki” dat grill betekent. Voor ons broodje Kip Teriyaki wordt de gesneden kip gebakken (yaki) in een marinade van onder andere soja, suiker en rijstwijn, waardoor de kip een speciale glans (teri) krijgt.

Teriyaki saus

We gebruiken de Teriyaki saus eerst als marinade. Daarna wordt de saus tot stroop ingekookt en glaceren we de kip er mee. De kip Teriyaki heeft een uitgesproken rijke zoete, maar ook zoute smaak, met een klein beetje pit.

Is kip teriyaki gezond?

Teriyaki-saus bevat relatief veel zout, suiker en koolhydraten, maar als je de voedingswaarde van teriyakisaus vergelijkt met de meeste andere sauzen, is het wel gezonder en minder vet. Bovendien is de meeste smaak al in de gemarineerde en geglaceerde kip getrokken, dus zit er bijna geen extra saus op onze broodjes.

Desembrood

Voor onze broodjes gebruiken we desembrood, omdat dit veel gezonde voordelen heeft: het bevat geen kippen- en koemelkeiwit, lactose, kleurstoffen, gist en conserveringsmiddelen, is rijk aan calcium en ijzer en is beter voor de spijsvertering.

Broodje kip teriyaki bestellen

Heb je zin gekregen in een broodje Kip Teriyaki van Hush? Bestel snel bij de dichtstbijzijnde locatie. Ga naar ons bestelmenu en het broodje Kip Teriyaki wordt direct vers voor je bereid.

Onze locaties:

  1. De Bleek 5, Enter
  2. Twekkeler Es 53, Enschede
  3. Midzomerweg 53, Enschede
  4. Diamantstraat 11, Hengelo
  5. Rijksweg A1 1, Deurningen
  6. Rijksweg A27 2, Nieuwegein