Food
12/5/2021

Wat maakt de smaakbeleving van onze boerenkaas uniek?

Heb jij ons broodje boerenkaas al eens geproefd? I.c.m. de komkommer, tomaat en pesto is dit broodje een pure smaaksensatie.

Wat maakt de smaakbeleving van onze boerenkaas uniek?

Heb jij ons broodje boerenkaas al eens geproefd? In combinatie met de rucola, komkommer uit het zuur, tomaat en pesto is dit broodje een pure smaaksensatie. Echter, de kers op de taart is dan toch wel echt de afkomst van onze boerenkaas. Want wist jij al dat onze boerenkaas afkomstig is van de Zuivelhoeve?

Nee? Top! Want wij laten je graag weten waarom de boerenkaas een smaakverschil geeft aan ons broodje. En wellicht kies jij de volgende keer tijdens het boodschappen doen dan wel voor de kaas van de Zuivelhoeve 😉

Wie is de Zuivelhoeve?

Je hebt vast weleens de yoghurt van de Zuivelhoeve in de supermarkt zien liggen of geproefd. En met hun brede assortiment (kaas, noten, worst, tapas, zoetwaren, wijn & bier en yoghurt) weten ze veel Nederlanders blij te maken.

De oorsprong van de Zuivelhoeve ligt in Twente. Daar zijn, in 1981, Gerjhan en Diane Roerink begonnen met een klein winkeltje aan de boerderij. Gerjhan maakte van de melk van zijn eigen koeien heerlijke producten die Diane in haar winkeltje verkocht. De filosofie van toen is de basis van nu, de lekkerste producten direct van de bron.

Wist jij trouwens dat er maar liefst 64 winkels in ons land te vinden zijn van de Zuivelhoeve?

Boerenkaas: een specialiteit die altijd uniek en onderscheidend is van andere kazen

De Zuivelhoeve kent dus meerdere producten, maar laten we het even kort hebben over de Boerenkaas van de Zuivelhoeve.

Boerenkaas is namelijk een door de Europese Unie beschermde naam. Hierdoor mag het alleen worden gebruikt voor kazen die door de boer op hun eigen boerderij van rauwe melk van de eigen veestapel wordt gemaakt.

Voor de bereiding van Boerenkaas komt de melk dus echt rechtstreeks van de koe, geit of schaap. Echter, deze melk wordt niet verhit en is dus melk in de meest pure vorm. Hierdoor zitten alle smaakeigenschappen van de melk ook echt in de kaas waardoor de Boerenkaas een hele volle en krachtige smaak bevat.

Als je benieuwd bent naar ons Broodje Boerenkaas, dan laten wij jou deze unieke smaaksensatie graag proeven in één van onze shops. Of je kan hem hem thuis laten bezorgen via onze menukaart.