Food
24/6/2021

Om deze reden verkopen wij desembrood

Er is nogal wat verwarring over ons broodsoort. Wij krijgen namelijk vaak de vraag waarom wij witbrood verkopen.

Om deze reden verkopen wij desembrood

Er is nogal wat verwarring over ons broodsoort. Wij krijgen namelijk vaak de vraag waarom wij eigenlijk witbrood verkopen in onze shops. Maar niks is minder waar, want het brood wat wij verkopen is geen witbrood, maar desembrood. En wij zetten graag voor jou op een rijtje waarom wij hebben gekozen voor desembrood.

Wat is desembrood?

Als je wel eens brood hebt gebakken, dan weet je dat vier ingrediënten de hoofdrol spelen: meel, water, rijsmiddel en zout. Bij het meeste brood bestaat het rijsmiddel uit gist, maar bij desembrood voegen bakkers geen gist toe, maar een moederdeeg.

Moederdeeg is een mengeling van meel of bloem waarin de aanwezige melkzuurbacteriën en natuurlijke gisten tot leven komen. Hoe langer je dit laat rusten, hoe meer smaak. En dat is dan ook net de reden dat de bakker dit uren, soms wel dagen, laat rijzen.

Het laten rijzen van brood door middel van desem is dus een natuurlijk proces. In tegenstelling tot het laten rijzen van brood met behulp van gist, wat gefabriceerd is.

Bakkerij Nollen

Doordat onze bakker, Bakkerij Nollen, het deeg een aantal dagen laat rusten en rijzen, speelt met de temperatuur en de verhouding van meel en water naar perfectie aanpast, krijgt het desembrood in onze shop een eigen karakter. Met een geheel eigen smaak. En de bijbehorende aroma’s zijn dan ook goed te proeven in het brood.

De voordelen van desem in plaats van gist

  1. Geschikt voor mensen met een gistallergie
  2. Geschikt voor mensen die geen melkderivaten mogen hebben
  3. Vrij van kippen- en koemelkeiwit, lactose, kleurstoffen en gist
  4. Fris en fijn van smaak (absoluut niet zuur) en blijft heel lang mals.
  5. Brood is 6-8 dagen houdbaar
  6. Rijk aan calcium en ijzer
  7. Geen conserveringsmiddelen nodig
  8. Beter voor de spijsvertering
  9. Heerlijk krokante korst
  10. Kruimelt niet tijdens het snijden

Wij nodigen je graag uit in onze shop om de smaak van ons karakteristieke brood te proeven!